مشاور معاون پشتیبانی، مالی و مدیریت منابع دانشگاه شهیدبهشتی

کمیته‌ای برای یافتن عامل بیماری گوارشی دانشجویان تشکیل شده است

1840 Views

دکتر حبیب بشیرپور مشاور معاون پشتیبانی، مالی و مدیریت منابع دانشگاه شهیدبهشتی با تشریح جزئیات بروز علائم گوارشی درتعدادی از دانشجویان دانشگاه گفت: روز سه‌شنبه در وعده ناهار چلوگوشت سرو شده که ترکیبی از گوشت خالص و برنج است که همراه با آب در دمای بسیار بالا پخت می‌شود؛ به دلیل مغز پخت شدن کامل غذا امکان وجود باکتری عملاً صفر است. اگر غذا کبابی بود احتمال اینکه بخشی از ماده غذایی در فرآیند پخت کامل پخته نشده و از این طریق باکتری منتقل شده باشد وجود داشت؛ اما در طی فرآیند پخت چلوگوشت احتمال آلوده بودن عملاً منتفی است

مشاور معاون پشتیبانی، مالی و مدیریت منابع  با تشریح دلایل علمی مسمومیت گوارشی تصریح کرد: عامل عموم مسمومیت‌های غذایی یا باکتری E. Coli؛ یا لیستریا Listeria؛ یا سالمونلا Salmonella come؛ یا کمپایلوباکتر Campylo bacter بوتولینوم C.botulinum هست که خوشبختانه امکان رشد و تولید بیماری این باکتریها در غذای ارائه شده وجود نداشت چرا که در مراحل پخت چلوگوشت که به صورت پخت کامل انجام می‌پذیرد امکان رشد این باکتریها عملا وجود ندارد. تنها عامل محتمل در بروز برخی علائم گوارشی در این تعداد از عزیزان دانشجو تنها ویروس ها می‌توانند باشند که امروزه در اکثر نقاط جهان فعال هستند و در برخی افراد به صورت ناراحتی‌های گوارشی و در برخی افراد به صورت ناراحتی‌های تنفسی ظهور و بروز پیدا می‌کند. پس عملا احتمال مسمومیت از طریق غذا در این مورد از نظر شواهد علمی بسیار بسیار ضعیف هست.

ایشان ادامه داد: این غذا را سه هزار نفر از دانشگاهیان از ریاست دانشگاه تا استادان و دانشجویان در وعده ناهار میل کرده‌اند که از این تعداد تنها 28 نفر برخی از علائم گوارشی را گزارش و از این تعداد تنها 5 نفر به پزشک مراجعه کرده‌اند. در حالیکه اگر مسمومیت غذایی باشد باید تعداد بیشتری دچار علائم باشند. با این تعداد محدود از نظر علمی پذیرفتنی نیست که غذا آن هم غذایی که کاملا پخته شده است عامل حال بد دانشجویان باشد.

دکتر بشیرپور به اشاره به احتمال عامل ویروسی در بروز علائم گوارشی گفت: براین اساس احتمال اینکه دلیل ناراحتی این تعداد از دانشجویان عامل ویروسی باشد که این روزها فعال است، بسیار محتمل به نظر می‌رسد. مضاف براینکه در این فصل هشدارهایی مبنی بر فعالیت ویروس آنفولانزا در رسانه‌های جمعی منتشر شده است؛ ویروس آنفولانزا به صورت تهاجمی علائم را آشکار می‌کند و در برخی از افراد علاوه بر علائم تنفسی با علائم گوارشی همراه است.

مشاور معاون پشتیبانی، مالی و مدیریت منابع از تشکیل کمیته‌ای برای یافتن عامل علائم گوارشی دانشجویان تشکیل شده است و در حال بررسی مستندات و مدارک با پزشکان متخصص هستیم تا دلیل آن را پیدا کنیم.

مشاور معاون پشتیبانی، مالی و مدیریت منابع با تاکید بر نظارت کامل در تمام مراحل پخت غذا تصریح کرد: اقلام و مواد اولیه رستوران توسط دانشگاه از محصولات با کیفیت موجود در بازار تهیه می‌شود. با توجه به تعداد دانشجویان، در یک وعده بالغ بر 6 هزار پرس غذا به روش صنعتی طبخ می‌شود البته که پخت صنعتی با پخت خانگی متفاوت است؛ با توجه به ویژگی‌های ذکر شده نهایت دقت و تلاش برای ارائه بهترین کیفیت صورت می‌گیرد.

دکتر بشیرپور در پایان اظهار داشت: به منظور بهبود کیفیت غذا از تمام دانشجویان درخواست کرده‌ایم نقطه نظرات و پیشنهادات خود را با مسئولان رستوران به اشتراک بگذارند. برای تسهیل این امر سامانه‌ای طراحی شده و آدرس آن از طریق QRکد بر روی نیمکت‌های رستوران نصب شده است تا دانشجویان همگام صرف غذا با ورود به سامانه مذکور نظرات خود را اعلام نمایند تا مسائل احتمالی سریع رفع شود. عزیزانی که مایل باشند برای رفع نگرانی، خود و یا نمایندگانی را انتخاب کنند تا از اقلام مواد اولیه و مراحل پخت و سرو غذا بازدید نمایند با کمال میل پذیرا هستیم.

 

 

 

​​​​​​​